لیفتراک

با پیشرفت تکنولوژی صنعتی، برای پیش بردن سریع و بهتر کارها ، بازدهی بهتر و جا بجایی وسایل سنگین این نیاز را برای افراد ایجاد می کند که به دنبال ابزاری برای جابجایی کالای خود باشند.  شرکت بارمان تجارت ایلیا با توجه به نیاز مشتریان و محیط های کاری موجود ، اقدام به واردات انواع ماشین آلات راهسازی از قبیل لودر ، بیل هیدرولیکی  ، انواع لیفتراک ، انواع چکش های هیدرولیکی و انواع ژنراتورهای برق(دیزلی و دوگانه سوز) جهت تسریع و بازدهی بهتر در انجام کلیه امور راه سازی نموده است و هردوره با توجه به درخواستها بر تنوع محصولات خود اضافه می کند. امید داریم با حمایت مشتریان و در نظر گرفتن نیازمندی ها شاهد پویایی و پایداری رشد و توسعه در خدمت به کشور عزیزمان باشیم.

لیفتراک چیست؟

لیفتراک Forklift یا افرازه را با نام هایی نظیر جک بالابر، بالابر صنعتی یا استاکر نیز می شناسند . لیفتراک دستگاهی است که برای جابجایی بار از آن استفاده می شود و می تواند کالا را جابجا کرده و بالا و پایین ببرد. این دستگاه در اندازه های متفاوتی ساخته می شود و هر دستگاه وزن بار مشخصی را می تواند حمل کند.

این ماشین دارای یک دکل، شاخک و ملحقاتی می باشد و با توجه به نوع فعالیت برای حمل و نقل، جابجائی و انبارنمودن بارها در اشکال و ظرفیتهای مختلف طراحی و ساخته می‌شود و متناسب با نوع کار و محیط از سوخت‌های فسیلی، گاز یا برق استفاده می‌کند. بار مجازی که هر لیفتراک می تواند جا به جا کند توسط کارخانه تولید کننده  بر روی پلاکی  درج می شود و بارها نباید از این مشخصات تجاوز کنند..
لیفتراک ها را بیشتر در انبار های بزرگ و همچنین در مکان های ساختمانی استفاده می کنند در انبار ها نیز به راحتی و در سطوح وسیع می تواند وسایل را جا به جا کند و همینطور در ساختمان ها ؛ مصالح و وسایل ساختمانی را بلند کرده و به هر جایی منتقل می کند. شاخک های آن می تواند بالاتر از خود لیفتراک بالا برود و وسایل را در بالاترین سطح وسایل دیگر قرار دهد و به همین دلیل به آسانی می توانند برای بارگیری کامیون ها از این وسیله استفاده کرد.

از ویژگی های مهم لیفتراک این است که باید دارای فرمان حرکت چرخ باشند. فرمان قابلیت جهت دهی در گوشه ها را دارد.

انواع لیفتراک

ملحقات لیفتراک

شرکت سازنده افرازه یا لیفتراک تجهیزاتی مطابق با استاندارد های لازم برای حمل کردن و جابجایی کالا به شاخک لیفتراک اضافه می کنند؛ الحاقیه های قابل نصب روی لیفتراک شامل موارد زیر می باشد:
-رول بر
– رول گیر
-عدل گیر
-بشکه گیر
-ساید شیفت
-کارتن کلمپ
-بلوک گیر
-درام
-فورک پوزیشنرف
تجهیزاتی دیگری که به کمک آن وضعیت عملکرد لیفتراک تحت کنترل در می آید شامل گیج ها ، کنترل کننده ها و ناشنگر سرعت می باشد که با نام تجهیزات کنترلی آن را می شناسند.

کنترل و قابلیت های افرازه یا لیفتراک

هیدرولیک لیفتراک به دو روش کنترل می شود. روش اول از طریق اهرمی که مستقیماً روی سوپاپ هیدرولیک تأثیر می گذارند، و یا توسط محرک های کنترل برقی به کمک اهرم های کوچک تر، کنترل می شود. روش دوم، آزادی عمل بیشتری به طراحان لیفتراک در طراحی ارگونومیک می دهد.
اکثر لیفتراک ها قابلیت استفاده در یک انبار معمولی را دارند و دارای ظرفیت حمل باری یک تا پنج تن را دارند و همینطور لیفتراک های بزرگتر ظرفیت بالا بردن بار تا وزن ۵۰ تن را هم دارا هستند که برای حمل کانتینرهای سنگین و غیره استفاده می شوند.

مقررات ایمنی

ایمنی در بازدید روزانه حتما باید رعایت شود. قبل از استارت و روشن کردن لیفتراک، بایستی مراحل زیر را مورد توجه قرار دهیم:
-کنترل تایر ها و فشار باد تایرها
-بازدید آب رادیاتور
-کنترل فرمان بوق و از همه مهم تر ترمز دستی
-محکم بودن پیچ چرخ ها
-بررسی دکل و سیستم هیدرولیک
-بازدید روغن موتور
-اطلاع از سلامتی سیلندرهای گاز و شیلنگ های مربوز به قبل از استارت زدن (در صورت استفاده از لیفتراک گازی)
-اطلاع از ایمنی و سالم بودن شاخک ها و قفل
-بررسی ارتفاع بین دو لبه ی شاخک ها

انواع لیفتراک

استاکردستی یا لیفتراک دستی نوعی ماشین انتقالی محرک محسوب می شود که از آن به منظور بلند کردن کالاهایی با وزن نسبتا سنگین استفاده می شود. لیفتراک دستی دارای یک نوع بالابرهیدرولیکی با قابلیت جابجا کردن راحت می باشد که از طریق پمپ هیدرولیک ، شاخک هایی که در قسمت جلویی آن وجود دارد و جک بالا بر به صورت دستی و کمک نیروی انسانی جابجایی بار را انجام می دهد.

یکی دیگر از انواع لیفتراک، لیفتراک برقی می باشد این دستگاه در اندازه کوچک بوده و قدرت مانور خوبی دارد و هیمنطور نسبت به لیفتراک های دیزلی صدای کمتری تولید می کند. و توانایی جا به جایی وسایل سنگین را دارد. از این دستگاه در انبار و مکان های سر بسته برای جابجایی بار استفاده می شود.
اولین مزیت لیفتراک برقی اقتصادی بودن آن می باشد. این لیفتراک و هزینه سوخت بسیار پایینی دارد و همینطور دارای یک باطری قابل شارژ است که نیاز به شارژ منظم دارد. هزینه نگهداری لیفتراک برقی کمتراز لیفتراک دیزلی می باشد و طول عمر طولانی تری هم دارند.
از معایب این لیفتراک می توان به شارژ آن اشاره کرد. باطری آن باید مداوم شارژ شود و برای هر بار شارژ راننده آن باید منتظر باشد تا شارژ لیفتراک کامل پر شود به همین علت از این لیفتراک نمی توان در فضای باز از آن استفاده کرد.

یکی از محبوب ترین نوع لیفتراک ، لیفتراک دیزلی است که در بازار وجود دارد. به دلیل نوع سوخت و ساختار موتورهای دیزل در مقایسه با موتورها بنزینی از قدرت بالاتری برخوردار است و می تواند بار سنگین تری را بلند کرده و تا ارتفاعات بلندتری بالا ببرد . لیفتراک دیزل عموما از لیفتراک برقی ارزان تر است. در تمام ۲۴ ساعت لیفتراک در دسترس است و وقتی از سوخت دیزلی پر شود، دیگر از کار افتادگی ندارد. علاوه بر آن، باتری لیفتراک دیزلی ظرفیت این را دارد که به راحتی و به بهترین شکل انرژی مورد نیاز تجهیزات اضافه ای مثل وسایل هیدرولیکی (تجهیزاتی که روی لیفتراک نصب می شود) را فراهم کند و برعکس هر چه اجزای بیشتری از طریق باتری قدرت دسترسی داشته باشد، باتری سریع تر توانش را از دست می دهد. با توجه به نوع طراحی ، این نوع لیفتراک از سرعت و قدرت مانور بیشتری برخوردار است. فضای کابین اپراتور بزرگ است و به لحاظ ارگونومیکی طوری طراحی شده که دسترسی به لیورها به راحتی امکان پذیر باشد و هیمنطور صندلی راننده دارای کمربند ایمنی بوده و نسبت به وزن راننده قابل تنظیم و جابجایی می باشد . دکل لیفتراک ها با دید وسیع و بهتری برای اپراتور طراحی شده است.
این دستگاه برای استفاده در مناطق باز طراحی شده و در هوای مرطوب و بارانی کار می کند. ولیکن می توانند در انبارهای بزرگ با قدرت تهویه مناسب استفاده شود و بیشتر در مراکز صنعتی ، انبار ها و در شرکتهای خدمات بندری و … استفاده می شوند. این نکته را باید در نظر گرفت ؛ چه هنگامی که یک لیفتراک برقی داشته باشیم چه وقتی که لیفتراکی که با سوخت دیزل کار می کند ؛ هر دوی وسایل و مصالح زیاد و بزرگی را با روشی کاملا صحیح جا به جا می کنند ، نگه می دارند و حرکت می دهند.وقتی می خواهید تصمیم بگیرید کدام مدل را انتخاب کنید، لیفتراک برقی یا لیفتراک دیزلی، باید بیش از هر چیز این نکته را در نظر داشت که از این لیفتراک در محیطی سر بسته استفاده می شود یا در محیطی سر باز.

لیفتراک دوگانه سوز برای مکان باز طراحی شده ولیکن می توان از آن در مکان سر بسته بزرگ با تهویه مناسب و با ایجاد آلودگی هوای به نسبت پایین استفاده کرد. طراحی دکل این لیفتراک بسیار عالی بوده و راننده دید عالی نسبت به حمل ، جابجایی  و بالابری بار را مطابق اصول ایمنی داشته باشد

لیفتراک دوگانه سوز

لیفتراک دوگانه سوز دارای استحکام بالا ، مصرف سوخت کم و طراحی ارگونومیک ، برای فضای داخل و بیرون کارخانجات، انبار ها، مراکز توزیعی و مکان های تولیدی می باشد. لیفتراک دوگانه سوز با تغییر اندک قابلیت کار با دو سوخت گاز و بنزین را دارد. این لیفتراک ها دارای اهرمهای کنترل هیدرولیک، پنل مانیتور ضد آب، پدال های ارگونومیک، صندلی و فرمان قابل تنظیم، موتور پیشرفته دارای استاندارد های روز لیفتراک، سیستم جذب هوای بالا، رادیاتورآلومینیومی با حفاظ گرمایی، دسترسی آسان و سریع سرویس های روزانه لیفتراک، سیستم ترمز دیسک مرطوب و گارد محافظ بالای سر و غیره می باشد.
-این لیفتراک دارای مخزن سوخت گاز مایع با سیستم برداشت مناسب و ایمن جهت جلوگیری از انفجار و یخ زدگی می باشد.
-صندلی ارگونومیک با تنظیمات و فنربندی باعث می شود می شود تا از خستگی و دردهای مفصلی پیشگیری و سهولت در کار را ایجاد کند.
-مجهز به سیستم های ایمنی متعدد به منظور جلوگیری از آسیب رسیدن به لیفتراک و اپراتور می باشد.
-قابلیت نصب انواع دکل (از ارتفاع حدود ۳ الی ۷متر) ، تجهیزات ، افزایش امکانات جانبی (الحاقیه و …) و تجهیزات ایمنی اضافه را دارد.
-در این نوع لیفتراک با توجه به نوع سوختی که دارند از موتورهای پایه گازسوز بنزینی –گازی استفاده می شود. سوخت گازی که در این دستگاه استفاده می شود LPG می باشد.
لیفتراک های گازی می توانند برای بارهای بزرگ به کارگرفته شود و اگر نیاز به ظرفیت بیش از ۱.۵ تن باشد مناسب هستند واگر به طور نامناسبی هم استفاده شوند مقاوت بیشتری نسبت به لیفتراک های برقی دارند ؛ به ویژه موقعی که برای هل دادن دو قسمت بار به جای بلند کردن و رانندگی کردن استفاده می شوند
امکانات و مزایای لیفتراک دو گانه سوز:
-این ماشین مجهز به نمایشگر دیجیتال وضد ضربه می باشد .
-مجهز به فرمان و سیستم تمام هیدرولیک با کارایی بسیار بالا جهت کاهش مصرف سوخت طراحی شده اند.
-شامل یک دکل با دید وسیع ، ارتفاع آزاد و شاخک های ساخته شده از بهترین آلیاژ با حداقل خمش می باشد.
-دارای صندلی قابل تنظیم و طراحی ایرودینامیک فضایی باز و راحت جهت کار به اپراتور می باشد.
-عمرطولانی موتور با طراحی سیستم ورودی هوا برروی ستون گارد و سقف جهت دوری از گرد وغبار چرخ ها تضمین می گردد.
– با داشتن آلودگی پایین وحداقل ارتعاش به دلیل عایق بندی کامل بدنه لیفتراک ، درپوش موتوروکاپوت می باشد.
-ترمزدستی به گونه ای طراحی شده که زمان فعال بودن انتقال قدرت درموتورجهت حرکت صورت نمی گیرد.
-سیستم هیدرولیکی دکل به گونه ای طراحی شده که با پارگی شیلنگ فشارقوی باربه پایین سقوط نمی کند.
-نصب الحاقات ( ساید شیفت ، کارتن کلمپ ، عدل گیر، بشکه گیر و … ) برروی دکل لیفتراک دوگانه سوز امکان پذیر و قابل سفارش می باشد.

مطالب مرتبط